Grattis, bloggen.

Detta kommer lite för sent, mer exakt tre dagar för sent. Men iallafall, nu är bloggen nästan exakt ett år gammal.

Bara så klassen vet så är alla inlägg i bloggen varmt välkommna. Den som glömt bort lösenord och användarnamn kan kontakta William eller Karin (för vi är nog de enda som kommer ihåg).

// Han som borde göra spanska 2 läxa men fastnade i webben.

Daft Punk - Alive 2007

- The Prime Time of Your Life / The Brainwasher / Rollin' Scratchin' / Alive
- Aerodynamic Beats / Forget About The World
- One more time / Aerodynamic Beats
- Television Rules The Nation / Crescendolls
- Robot Rock / Oh Yeah

Vågar man kalla det den fetaste plattan anno 2007?

//Wilma

Fascismen må vara ett minne i Italien...

Men vad hände egentligen med släkten Mussolini? Anledningen att jag ens skriver om detta är för att jag råkade snubbla över en länk på internet om just en viss person vid namnet Alessandra Mussolini. Och just denna människa råkar vara Benitos (landets diktator 1922-1943) sondotter! 

Visst, bara för att Benito var en diktator kanske inte hela hans släkt förtjänar att dö. Men Alessandra har en väldigt rolig bakgrund. Hon har enligt wikipedia varit fotomodell, läkare, nästan vunnit ett borgmästarval i Neapel och har varit politiskt aktiv i "Alleanza Nazionale"

Alleanza Nazionale är inte speciellt svårt att översätta till svenska. Partiet bytte till detta namn 1994, innan dess hette partiet Movimento Sociale Italiano. Den Italienska socialistiska rörelsen(?). Moviemento Sociale Italiano grundades av medlemmar från Nationella fascistpartiet som för övrigt var Italiens regeringsparti åren 1922-1943. Äpplet faller inte långt ifrån trädet, eller? Här har vi ett postfascistiskt parti med 11% av rösterna efter valet 2001 med en blodsbunden släkting till Italiens självaste före detta diktator!

Tillbaks till Allesandra. Efter att någon i Alleanza "brännmärkt fascismen" så lämnade Allesandra partiet och bildade ett nytt parti, sociala alternativet som fick ett mandat i EU. Det betyder att vi har självaste Benitos sondotter som ledamot i EU.

En enkel bildsökning på google avslöjar några rätt så häpnadsväckande bilder av diktatorns egen sondotter. Varning delas ut till känsliga läsare.

//William (den enda som verkar ta tid att skriva på klassbloggen)