Tha bildspel 2 - nytt försök



Lite verkstad var det tydligen, let's change that. Här kommer hursomhelst några sköna låtar + ett par bilder från julfesten som blev ett julmys.
Btw dela med er av julhändelser. Hos mig ute på landet hände ingenting, men det kanske är det som är grejen med jul? Inte ens snö!
Ehm. Gott nytt år på er klassen och avge nu inga nyårslöften icke-nyktra.

//F

2006 - en årskrönika

Från början skrevs denna krönika för min egen blogg, men eftersom jag känner att jag vill nå ut med mitt budskap till en större publik och att denna blogg behöver lite livskraft så publicerar jag mitt verk även här, till allmän beskådan.

Bald ist alles vorbei. Om några timmar kan jag, och alla andra människor som lever och bor i samma tidszon som mig, lägga 2006 bakom mig. Året har haft många olika ansikten. Det har varit ett innehållsrikt år. Både på det personliga och det inte-så-personliga planet.

2006 är året då mitt liv har tagit sina första dramatiska steg mot en omfattande förändring. Vuxenheten, med allt vad den innebär, börjar sakta men säkert krypa sig in närmare och närmare under skinnet och omvärlden ser på en med andra ögon. Åtminstone är det så man uppfattar saken. 2006 är året då jag satte foten innanför Donnergymnasiets dörrar, platsen där jag kommer att tillbringa 3 studieår av mitt liv. Detta steg in i det högre lärandets värld har öppnat nya dimensioner för mig, en simpel värld har plötsligt komplicerats av en omvärld som ställer kravet på en att man ska lyckas, vara en framgång. Jag vet inte om jag gillar det. Kanske är det utvecklande. Kanske är det så att människor ska ge fan i mig, vad i helvete har de för intresse av att jag lyckas? Kanske är det så att det är mycket svårare än så.

2006 har varit ett stort år. Ett långt år. Längre än vad jag någonsin upplevt förut. Förutom mina egna personliga omställningar till den komplexa världsbilden har 2006 rört om och lämnat efter sig en kolossal oro inför framtiden. Raden av mänskliga misslyckanden som kantar vår ångest är många: växthuseffekten, Irakkriget, kränkning av mänskliga rättigheter som en följd av ökad globalisering och kapitalism, sommarkriget mellan Libanon och Israel, morden på Anna Politkovskaya och Alexander Litvinenko, Mahmoud Ahmadinejads förnekande av mänsklighetens största tragedi, Förintelsen. Ja, jag kan räkna upp hur mycket som helst, men 2006 är till mångt och mycket ett misslyckandets år. Människor runt om i världen lider till en följd av konflikter runt om på jordklotet. Krig och terror förpestar människors vardag. Inskränkningen av mänskliga friheter och rättigheter dominerar nyhetsflödet i medierna. Men framtiden ljusnar inte. USA fortsätter att blanda sig i konflikter som man egentligen inte borde ta mycket hänsyn till. Amerikanernas inblandning i Irak och Afghanistan har lett till en ökad fientlighet och intolerans i världen. Och följderna av misslyckandet har varit svåra att handskas med för republikanerna. Dåvarande försvarsminister Donald Rumsfeld lämnar sitt ämbete med svansen mellan benen, och demokraterna vinner makten i senaten. Men skadorna är skedda, och oerhört svåra att reparera. Irak är på väg att utvecklas till ett Vietnam; lämnar amerikanska trupper landet så kommer fundamentalistmuslimer att återigen härska.

Världen är en gryta av kokande oro och vansinne. Miljörättsaktivister har under året framfört oron för jordens och mänsklighetens överlevnad. Utsläppen av växthusgaser är boven i dramat. Fortfarande är osäkerheten kring området stor, men tillräckligt med forskningsrapporter tyder på dramatiska och ovälkomna effekter av en stegrad klimatförändring. Trots det är två av världens ledande utsläppare, USA och Australien, motståndare till ett enande klimatavtal med syfte att minska växthusgasutsläppen. Skurken är inte G.W. Bush, han är endast en marionett i händerna på de stora, mäktiga oljebolagen som verkar ha dominerat USA:s utrikespolitik under 2000-talet. Irak och motstånd mot Kyotoprotokoll samt intentioner om en invasion av Iran stegrar misstankarna om just detta.
Men om vi går tillbaka till klimathotet, så är det viktigt att man inte bygger upp en domedagsprofetia kring denna förändring. Människor har lätt för att vackla under den tunga börda som det innebär om man lastar hela jordens existens på deras ryggar. Just nu är en ständig ryggsäck av dåligt samvete det minsta människan behöver. Just nu är en ständig medvetenhet snarare det viktiga. Upplysningen av människor utan att betunga de med ett alltför stort skuldansvar är det viktiga. Och att politikerna påverkas till den grad att man inte kan stå emot massan längre. Även amerikanska politiker inser att man inte kan göra hur man vill om man har sitt folk emot sig.

Året som passerat har också varit ett år med glädjeämnen. Vi minns alla sportevenemang som fyllt oss svenskar med glädje under året. Den kollektiva glädjeorgasmen som OS-gulden i vintras innebar. Sommarens fotbollsfest, som fyllde de sommarlediga ungdomarnas dagar med något meningsfullt. Även Fuglesangs rymduppskjutning är något vi kommer ihåg. Men det är svårt att hitta mycket som är glädjande nyheter på den stora nivån. Kanske finns det inte så mycket att glädjas åt kollektivt nu för tiden. Kanske har det aldrig funnits det. I år har saknaden av kollektiv glädje varit påtaglig. Istället har den kollektiva ångesten trängt in i våra vardagsrum och lagt sig som en mörk skugga över våra samveten. Kanske beror det på mediernas nyhetsrapportering. Det är ingen hemlighet att medier väljer att rapportera misär framför små ting som betyder mycket för en del människor.


I fotbollens värld har det också varit mycket prat om misär. Allsvenskans misär. De svaga klubbarnas dilemma. Består fotbollsvärlden egentligen av en massa jävla farmarklubbar åt de allra största lagen och ligorna? Frågan har ställts och teorierna är många. Jag personligen säger att det utvecklas åt det hållet. För några år sedan, när Blåvitt var som bäst och värvade svenska talanger från alla håll i landet, så kallades föreningen för "Glufs-Glufs". Organisationen G14 representerar monstret "Glufs-Glufs" bäst i våra dagar. Det är även i fotbollens värld så att sporten håller på att slukas av något större som människan skapat och låtit utvecklas till ett monster. Skidsporten står inför samma dilemma, där är det ett naturfenomen som står för uppkäkningen, nämligen växthuseffekten. Fotbollens sönderfall beror på kapitalismens grundlag om att starkast vinner. För att bli starkast tömmer man de klubbar som kanske bara skapar fram ett eller ett par stora talanger under sin verksamhetsperiod, och börjar processa de oslipade diamanterna i sina stora fabriker som är beroende av ständiga resultat. Små klubbar drunknar under den kolossala tyngd som de stora klubbarna lägger på småklubbarna, när man bjuder åtskilliga hundratals miljoner för spelare som inte ens var födda när Maradona gjorde mål mot England med hjälp av "Guds hand". Småklubbarna dräneras på råvaror och blir slutligen lämnade åt sitt öde. Utan talang, utan kapital, utan framtidsutsikter. Storklubbarna snor åt sig, och lämnar klubbarna att sakta förfalla och aldrig nå större höjder.


Min krönika av 2006 är till stor del en beskrivning av människans ofantliga misslyckande. Vi har låtit oss själva växa större än planeten och de ideal som mänskligheten själv står för. Men jag tror att trenden, den negativa, kan vändas. Mänskligheten kan återgå till de grundläggande ideal som människans moraliska värdegrund består av. Och mina förhoppningar om ett gott nytt år består likväl.


Trevlig nyårsafton och gott nytt 2007. Det kan vi alla behöva.

// Begmo


Skämmes, tamejfan!

Är jag den enda som utför någon form utav CPR på denna döda blogg? Alla pratar hela tiden om att vi måste skärpa oss. Nej, nu återanvänder jag ett utav våra mest omdiskuterade uttryck: Mycket tjöt, lite(n) verkstad.

// Karin

God jul!

Ville bara önska alla en riktigt god julafton!
// Karin

 Julgranskula

Den riktiga Spetta har återupprättat kontrollen

Den 23 December så lyckades en outsider (icke-spetta) logga in på våran blogg och skriva dessa två inlägg:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fuckers

Alltså vi i spetta är så jääävla fula så vi typ liknar Filip . //Anton
2006-dec-23 @ 17:02:17

Då var det över !

Hahahaha Losers

2006-dec-23 @ 17:10:19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förövaren hade också bytt vårat gamla lösenord till "Sossos". Lösenordet kan hjälpa att avslöja förövaren.

Lösenordet har nu blivit bytt igen av en riktig Spetta (William). Denna gång blir det svårare att komma på lösenordet. Alla spettor kommer att få det nya lösenordet inom kort.

God Jul och Gott Nytt År!
// William

JULLOV

jag älskar jullov! men imorse vaknade jag av att min pappa började dammsuga klockan 8, som han också gjorde i söndags (men då var klockan 06:20 ungefär). tack för det!

jag håller på att spy för att jag är så sjukt mätt.. jag åt i och för sig för två timmar sen, men mättnaden (kan man säga så?) håller i sig!

imorgon måste jag till stan och köpa de två sista julklapparna till mina systrar.. jag orkarrrr inte för jag hittar ändå inget!! och det är så sjukt mycket folk på stan.

nej nu ska jag göra nåt roligare (jag menar inte att det är tråkigt att vara inne på spettas blogg, men jag ska göra nåt roligt i alla fall) för jag kan ju inte sitta här hela kvällen!

glöm inte det! (underbart vacker bild från 8an)

GLÖM INTE DET (underbart vacker bild från 8an = min julklapp till er)

pusspuss och god jul /hanna

JVM

Som alltid så måste jag prata lite ishockey. JVM drar ju igång snart. Annandag jul spelar de deras första match mot Kanada, men de spelade en träningsmatch idag där "Småkronorna" lyckades vänta 2-0 till 2-3! De vann matchen och det kan tilläggas att en viss Joel Gistedt stod i mål ; )

Tänkte passa på att hälsa till en kär bekant till min familj (trots att han inte läser denna blogg), så hälsar vi glatt till Freddie Pettersson som spelar forward i laget. Heja Pettersson!

// Karin + hela familjen Björklund

Freddie

Var är fransmännen?

Jag undrar seriöst över varför det är så att de som läser tyska skyltar med det öppet och ofta pratar tyska med varandra, ironiskt eller seriöst, medan fransmännen (eller spanjorerna, för den delen) aldrig pratar franska eller spanska med varandra. Är det för att vi tyskar är bättre på tyska än vad ni fransmän eller spanjacker är på franska resp. spanska?

Idag ska jag göra nånting, hoppas jag. Om inte, så inte. Nån som känner till vart Almås- och Skånhällahallen i Lindome ligger? Anton, du som är därifrån?

Var är klassen när man behöver den?!

Ha en go dag, mina kära älskade klasskamrater.

// Begmo

Nu är det jul igen...

Till alla trogna besökare av denna blogg.

 

Ni har säkerligen märkt att bloggen har legat i koma under den senaste tiden. Detta kan enkelt förklaras med att de kära medlemmarna i Spetta för tillfället har jullov. Julklappsshopping, julklappinslagning, granhuggning, Eskiv, sovmorgon och givetvis den årliga vänta på Weinachtsmann (Tomten på tyska) tar nu istället upp vår dyrbara tid och bloggandet blir därför nästintill nada.

 

Efter en kort vandring i Kållered centrum (alltid lika spännande) igår kväll insåg jag dock att väntan på Weihnachtsmannen i år kan bli förgäves. Här får ni en lägesrapport:


Nu är det jul igen...
Jaja det år hårt att vara tomte i dagens samhälle… visa förståelse och skriv en kommentar…


Spetta önskar alla en riktigt God Jul! Vare sig man får besök av någon Weihnachtsmann eller inte.

 

//Anton

 


Troligen den roligaste TV-serien någonsin

Farbror Vattenmelon och hans vänner!



William

Lååv



Lite bra övning för er som läser spanska om inte annat

Bara varna

Filmen är grovt, jag repetarar: GROVT redigerad. Förvänta er inget mästerverk. Kanske att jag klipper ihop en bättre version någon dag under lovet, dock utan lapdancen (Begmos egna önskan). Men det är ju klart, man har ju ett liv vid sidan av Spetta så förvänta er ingenting.

Fatta! imorgon har vi gått i samma klass i en termin! Bara fem kvar...

Ses imorgon!
// Karin : )

pick-up lines

out of all the fish in the sea, would you go to the prom with me? Vad är klockan? - Svindyr Gjorde det ont? - Vadå? - När du föll från himmelen... tror du på kärlek vid första ögonkastet, eller ska jag gå förbi en gång till? fyll på!!

replik

replik på mohammed...BEEN THERE, DONE THAT

hey hoe, lets go

hey hoe, lets go

hey hoe, lets go!

snart är det debatt! LYCKA TILL ALLESAMMANS!

the bitches of spetta

här får ni några sköna julklappsrim:
vad använder du dig när du mellandags deppar, ja inte är det badpeppar.
(badsalt)
några manliga delar av dig...
dina polisonger och dina...? (kalsonger)

Min broder i lust och nöd
här får nånting med stöd (kalsingar till brosan)

fyll gärna på lite om ni kommer på något...

Engelska

Tråkig engelskalektion. Sitter bara och väntar på bättre tider...

17 december

142468-64


Alla dramamännsikor, glöm inte att ta med rekvisita imorgon!

Filmen redigeras

Håller på att redigera vår lilla julfilm och skulle hemskt gärna vilja ha så många bilder som möjligt. Sara har skickat sin film på Begmos lapdance och om andra har flera andra filmer så skulle det vaa mycket uppskattat. Skicka dem så snart som möjligt, för ju tidigare jag får dem desto tidigare blir filmen klar  ; )

Tack igen för en skön kväll!
// Karin "pain in the ass med kameran" Björklund

Snart är det Jul!

Snart är det Jul!

Nu endast 7 dagar kvar till Julafton!

Bilder samt filmer från Julmyset sökes...

Julfesten :)

Kan inte någon lägga in bilder från julfesten hehehe, sj vet jag itne riktigt hur man gör :P...//Sandra(tomtenissan)

heeeeeeeeej

Tjaaaa.
Hade ni party igår eller ? var det kul ? :)

jag är iaf hemma från sjukhuset nu, lite sorligt fakriskt! det var rätt gött där, jag var så drogad hela tiden
efter operationen så :P haha (A)
nä men operationen gick jätte bra för läkaren tyckte att det såg såpass stabilt ut efter så
jag behöver inte va nått gips :D så jag kommer vara bra igen om ca 8 veckor :)! då ska jag tillbaka till läkaren och snacka om ifall vi ska fixa andra foten oxå :/ men får se hur det blir.

och... vet ni något om onsdag? om det ska vara mys i klassrummet typ eller..? och tider oså :)
vill gärna veta det !!

ha de så bra pussar /Olivia


Sitter på på pressbyrån

på korsvägen. På internetcafeét. Det är jättespännande =D.

Snart kommer anton och dom andra så ska vi åka till Elin.


Peace out!
/William

Överaskning

Nu när alla står och tar på sig sina fina klädnader så kan jag väl meddela att ikväll så får killarna en speciell present som tack för chokladkalendern. Undrar vad det kan vara... ; )

// Karin : )

per per per...

är inte här....

Han är på möte!
Suprise!!!

hej alla söta musbarn

ladda ladda ladda inför klassmyset ikväll
och kan vi inte göra så att alla som skriver inlägg hät skriver också VEM det är ifrån!
/en hemlig vän

 på tal om det, kan vi inte ha hemlig vän? i en vecka eller så.. sen byter man. vi pratar mer om det sen!


dagens homo

¨lisa rebecca o olivia o hanna säger att de är lesbiska


ganska seriösa...

http://www.youtube.com/watch?v=6jQ-QDzyhpo
se den:D

liten hälsning..

hej allihopa! går det bra för er med uppsatsen? känns som alla skriver samma sak...
JAJA! sov så gott med er!
kramar

Film va det va?

Begmo, och alla andra, jag kan med vam hand rekommendera filmen "Slapshot", eller "Slakskott", för er som fick under 30 på engelskaprovet. En underbar rulle som bara måste ses. Ja, varför inte, kanske en onsdag...jag och Begmo i teatern...


Kolla denna länken så får ni se ett klipp från filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=5i_D6oQO6b8&mode=reladet&search=



P.S. Ironiflaggan vajar hårt i vinden


//Orestone

Solen skiner...

Inte.

Sorry om jag tråkar ut er, men jag kände för att ta ett break i allt Geoskrivande...

Som ni kanske redan vet bor jag i en ort med namnet Kållered. Orten kan verka en aning OFF ibland.. men det brukar vanligtvis fungera bra med kommunikationerna, förutom på vinterhalvåret då ett och annat löv kan komma ivägen för mina älskade tåg.. och jag tvingas springa längs perrongen för att inte frysa ihjäl i väntan på alla försenade och inställda tåg...

Idag gick det dock en aning för långt. Översvämmningarna har, som ni bör veta om, orsakat ett antal problem. Lisebergstunneln är översvämmad och samtliga tåg mellan Göteborg och Mölndal är inställda.

Som kompensation har man nu satt in lyxiga bussar som pendlar mellan Göteborg och Mölndal. Det fungerar dock inte alltid som man önskar, visst det är sköna säten, men ordet tidtabell verkar det aldrig ha hört, de går mestadels när det passar dem själva,.vilket resulterar i grova förseningar. Men jag tror inte att man kan ha mer otur än vad jag hade idag...

Låt mig rabbla ett antal problem.

Nummer 1:
Bussen hamnade i en lång kö..

Nummer 2:
Bussen lade av  mitt på motorvägen. En gas spred sig i hela bussen och det gick knappt att andas. Vilket gjorde att alla passagerare (inklusive mig) fick gå av mitt på motorvägen.*spännande*

Nummer 3:
När väl ersättningsbussen har kommit och plockat upp oss och lyckats köa sig till Mölndal, byter jag till tåg mot Kållered. Tåget har dock fått körförbud eftersom en utav vagnarna har pajjat.

Nummer 4:
Efter en lång väntan hamnar jag på en buss mot Kållered. Dock lider även den här buss av problem. Den åker inte framåt. Jag får återvända mot tåget och vänta ytterligare på ett ersättningståg.

Väl framme i Kållered går jag med ett stort leednde på läpparna. Det här va Kul :D dock blev det ju lite jobbigt med geografin eftersom att jag hade räknat med de tre timmarna som jag tvingades lägga på min hemfärd.

Ha en fortsatt ljuvlig kväll!

// Der Anton

Om ni vill ha en vit jul...

Om ni vill ha en vit julafton så får ni dra er norrut. Vill inte göra er deprimerade men det är den tragiska sanningen. SMHI:s rapport:
http://www.aftonbladet.se/vss/vader/story/0,2789,954994,00.html

Suck...

För att sätta lite fart...

Känns som att vi behöver det i vår lilla härliga blogg just nu, va? Då jag inte har för mig något just nu (eftersom jag gjorde klart geo-uppsatsen igår) så kan jag väl försöka riva ner den Berlinmur som har hindrat Spetta:s kreativa tankeförmåga vad gäller denna underbara blogg.

Men det finns tyvärr även en Berlinmur i min hjärna. Så istället för att komma på något jätteüberkreativt så ska jag ge er en lista på filmer som jag tycker att ni alla ska se på. Bara så att ni kan se vilken sorts filmperson jag är.

A Clockwork Orange - Oh, vilken fantastisk film. Stanley Kubrick regisserar ett mästerverk om en förbrytare (kommer inte ihåg hans namn) som hjärntvättas till laglydighet. Real horrorshow, that.

Det Sjunde Inseglet - Riddaren Antonius Block sitter och spelar schack med döden bl.a. Underbart skådespeleri av Max von Sydow.

Utvandrarna, Nybyggarna - Filmatiseringen av Vilhelm Mobergs gamla klassiker. Även här en fantastisk Max von Sydow. Det är dock lämpligt med subtitle, trots att de pratar svenska.

Pulp Fiction - Shit, vilken fet film, alltså. Sam L. Jackson har väl aldrig varit så bra.

Nyckeln till frihet - Tim Robbins och Morgan Freeman i samma film. Som dessutom handlar om ett fängelse! Kan det bli dåligt? Nej...

Scarface - I'm Tony Montana, a political prisoner from Cuba, and I want my fucking human rights now. Just like your President Jimmy Carter says. Fuck, fuck, fuck... Scarface är full med "the F word".

Gudfadern - Gangsterfilmernas Gud. Inget slår denna episka gangstersaga om familjen Corleones uppgång och fall. Al Pacino är grym som Michael Corleone.

Tom Hanks-filmer - Forrest Gump, Catch Me If You Can, Cast Away och Road to Perdition. Se alla!

Apollo 13 - Också Hanks-film, men Kevin Bacon är också en grym skådespelare i den här filmen. Mycket aktuell nu i Fuglesang-tider.

Stewie Griffin: The Untold Story - Gillar ni twisted, sjuk Family Guy-humor så är detta en rolig film. Inte lika bra som serien, men ändå.

Apocalypse Now - Bästa krigsfilmen någonsin, alla kategorier.

Old Boy - Sydkoreansk skruvad thriller. Kanonfilm!

Borat: Cultural Learnings of America to Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan - Åh, Borat Borat Borat. Så jävla bra komedi.

The Pianist - Adrien Brody spelar en polsk jude i krigshärjade Warszawa.

Walk The Line - Filmen om Johnny Cash, briljant spelad av Joaquin Phoenix. Soundtracket är underbart.

Amadeus - Filmen om det musikaliska geniet Wolfgang Amadeus Mozart.

Analysera mera - Rolig gangsterkomedi med skönt tugg mellan De Niro och Billy Crystal.

Och så sist, men inte minst: Hotel Rwanda - Sagolikt bra film om folkmordet i Rwanda 1994.

Fyll gärna på min lista med egna tips och förslag i kommentarer. Jag älskar en bra film!

/ Begmo


nu tar jag mig ut i världen, see ya!

fan vad tråkig vår blogg har blivit (det är typ det enda vi skriver, men det är faktiskt sant)
förutom Karins små söta inlägg är det ingen annan som gör något dramatiskt.

Man får väl då säga adjö till klassen och god fucking jul, för det skall ni väl ha? och gör inget dumt nu på nyår, det är nämligen en natt som är gjort att göra bort sig på..  men inte ni mina söta små lamm
vi ses efter lovet, 9 januari är det va? LOVE YOU /julia

www.vpk.se

Hej!
Jag heter Jimmie och är über führer för det svenska nazistpartiet Sverigedemokraterna. För att bli medlem i Sverigedemokraterna skall du vilja raka din huvud och sedan gilla supa som ett svin, samtidigt som du skriker birra,birra, bärs, bärs, white trash. Sverigedemokraterna tillhör gruppen White trash, dvs halvidioter. Vi Sverigedemokrater klara inte av någonting, majoriten av oss har gått 2 årig verkstadsteknisk linje. För att få ut våra frustation över livets misslyckade så börjar vi att hata andra människor som är bättre än oss. Eftersom 95% av aktiva Sverigedemokrater har någon gång begått grova brott, så vill vi att socialförsäkringsystemet skall vara till för oss i White Trash, inte för dem som behöver pengarna.

Läs über führer Jimmies blogg på nätet.

2006-10-18 - Idag hade jag sysselsättning problem. Jag är faktiskt 28 år, men har svårt att komma på saker, jag skall gör. Men då kom min mamma på någonting. Hon skrev vänd på båda sidorna av ett papper, så var jag sysselsatt i 8 timmar.

2006-10-14 - Dom var dumma i mot oss i Eslöv. Vi hade samlat ihop ca 100 av våra lättförståndshandikappade poltiker, vi skulle planera hur vår Nazistpoltik inför framtiden. Då kom dom, de elaka AFA och gav oss spö. Inte fick beskydd av Farbror polisen heller. Jag bli lessen i ögat som Nazist och Sverigedemokrat. Vi partisekrater simulerade tom en "bruten" arm inför pressen för att få sympatiöer och så får vi inte de.

Eskiv for life

Jag vill bara säga att jag leder på Eskiv. 160 poäng slå det ni, UTAN FUSK FILIP !




/ A. D

Final countdown

Imorgon har vi vår första klassfest, och det blir á la jul!  Hemma hos Pira ska vi dra igång och det kommer att bli GRYMT! Själv planerar jag att ta med mig en överaskning... Jobba hårt på er geografiuppsats. Den skall vara inlämnad imorgon. Ha det gött!


Julgranskula

// Karin

KOM IGEN!

Ja seriöst.. kom igen nu, vi har ju dödat bloggen =( skriv nåt skoj om vad du ska göra i helgen eller om din mammas fars gulrandiga kronhjort, vad som helst.

/hanna som älskar svamp bob (L)

Spetta - din...

Har tråkigt. Vad sägs om ytterligare en "Spetta - din..."?

Spetta - din giljotin under revolutionen

PS. Det är fortfarande lika onödigt. DS.

Visdomsord på samhällskunskapen

Taget ur Emanuel:

- Svänger du höger i en vänster sväng så får du se mer av naturen

Och ytterligare en "Spetta - din...":

Spetta - din Mona Lisa på Louvren

Donnerandan har tagit mitt paraply

Ögon

I fredags glömde jag mitt VITA paraply i klassrummet där vi har matte/geografi/historia, paraplyet har röda och blåa hästar eller älgar (inte säker). Den som har tagit det, för jag vet att någon har tagit det kan omgående lämna tillbaks det till vattenboll. Håll ögonen öppna ifall ni skulle stöta på paraplyet någonstans i skolan.

/ Vattenboll

God Jul :)

Hej allihopa!
Nu kommer jag inte komma till skolan mer denna terminen, förutom kanske på avslutnings dagen men vi får se. annars ses vi efter jul :) .
Men iaf.. jag är ju kassörska och för dom som inte lämnat pengar till mig än -> Jag kommer ge "kassan" till någon annan i festkomitén så ni får snacka med dom om hur ni ska göra med pengarna!
Hoppas ni får en rolig kväll på fredag, och håll tummarna för mig på torsdag (A)!!!!!

Ha de jätte bra och god jul ! puss o kram /Olivia

Veckans Spetta - din...

Spetta - din oas i öknen

PS. Fullständigt onödgt inlägg. DS
PPS. Total rip off a Nilecity DS.

Bildspel från Sthlm



Ja, ännu mer bilder, i bildspelsformat nu...
puss

//F

the hajk

Jag tänkte bara säga att hajken var väldigt lyckad. Alla bilder därifrån ser ut såhär, lite svårt att hålla reda på alla glada ansikten!

142468-60142468-59

ha en bra helg!
/hanna paulina olenmark

Historia-examination

För alla er bloggläsare som INTE är Spettor, så kan vi berätta att idag hade vi en mycket intressant historia-examination. Vi fick också feedback på (är det rätt preposition?) våra prestationer i vår spännande debatt kring klimatförändringar. 

Ha en riktigt jävla go helg!

// Karin

Hockey

JAG TROR MINSAN ATT BRYNÄS SLOG FRÖLUNDA MED 3 - 1 :)
YEEEEEEEYYYH!

Vår sofistikerade humor

Efter att ha spenderat en stor del av eftermiddagen hos vänner som ej går på Donner, så kan jag konstatera att vår humor är grymt sofistikerad och intelligent.
På Hulebäck har en kille vid namn Sebastian, Hitler som skrivbordsbild på datorn. Jätteroligt tycker han och de andra eleverna, inte särskilt ovanligt tycker vi. För när jag slängde en blick in i ett utav de inglasade rummen i entrén så satt Filip, William, Wilhelm och Felix där. och vad hade de för skrivbordsbakrund? Ingen mindre än herr Pinochet!
När jag nämne detta för mina vänner tittade de oförstående å mig: "Vad fan är Pinochet?".

Se där! Vår ex-diktatorhumor är mycket mer uppdaterat och sofistikerad än vad den är på Hulebäck! Way to go, Spetta!

Förresten, det står 0-0 mellan Brynäs och Frölunda.

// Karin

Seriösa spettor!

English!

 Historia, paripolitikens århundrade, på Condeco i Linné

  Uppdrag skapa debatt hela onsdagen lång!

/Annie igen =)

Fler bilder från vår "fantastiska" geografidebatt!

                                                                 
2 tvättäkta Samoiter       Våra något överlägsna ordföranden            U-land nr2               Två fiender



En glad Kines och en Samoan som ser lite lagom road ut.

kössar/Annie

jaja

KLASSEN HAR NU HAFT BAD, ville bara påminna er om det..
jag sitter kall efter att sprungit i regnet och dricker te vilket smakar gott!
Jag funderar på att ägna kvällen åt historia på grund av att vi har examination imorgon men det låter inte så jävla lockande.. eller vad säger ni?!

ha de gött, pusssss juliette

142468-50

142468-50

Praktiskt va!? En sådan sten borde Donner också ha...

engelska!

Är det nån som vet hur länge man ska prata om sin engelskabok? är det 3 minuter eller 15?
ha det bra spettor!

hur var det nu med examinationerna?

KLART NI SKA HA JULFEST!

gick in på FC och blev påmind om examinationen vi skall ha i träningslära, men jag förstod inte när man skulle lämna in det om man skulle göra ett arbete? väntar på svar...

+ att jag inte vet hur vi skall förbereda oss till historian till på fredag, yes jag är lost..

ni duktiga elever som vet kan väl skriva ett inlägg och för klara för mig, haha..
ha en ball onsdag klasskamrater och *"alla" andra som läser spettas blogg
/JULIA

Fun!

Efter att ha varit lite inaktiv här på bloggen och på så sätt medverkat till den negativa kurva som visats i statistiken, så tänkte jag dra till med denna söta blid för att liva upp den dystra stämmningen en aning:


Fun!

// Der Anton


Festen

Hej klassen.
nu är det såhär att den 15december då vi hade planerat att ha en klassfest inte passar så bra längre.
Rebecca, Maria, Julia, Lisa och jag(olivia) kan inte det datumet nämligen.

vi tycker istället att vi ska föröska hitta ett mer passande datum efter jul :)

ha de gött puss o kram /Olivia

SKOLKATALOGEN+SKOLkLÄDER

är d ngn som vet när de kommer? :)

tillfälligt helvete

Förjävligt att leva under denna stress. vi har hur mycket läxor som helst, men ändå tar vi fram de finaste leendet varje dag kära klass. har jag inte rätt?

glöm inte att vi har samhällskunskaps debatt sista tisdagen också?!

Historia

Nu på fredag 8 har vi historia eximination...med anteckningar : )

Nästa vecka :

Tisdsag 12: Redovisning av svenskan, debattartiklarna

Fredag 15: Geografin sak va inlämnad, frågan om Fn konferensen


Växthusbio

När blev det bestämt att vi skulle gå på bio imon? Är jag den enda som missat detta? :S Ännu en lunchrast som går åt till västtrafik...


/ / emi

elin e gravid

elin e gravid

sluta klaga tjockisar

Ni klagar på att vi inte är mest aktiva, herregud det är väl bara att skriva ett fint meddelande?

tänkte bara säga att vi, klassen, skall på hagabion imorgon kl 12:45- glöm inte det!

partyt inte fulländat.

Här på internet kan man hitta allt för många psykiskt störda människor, om man får säger så?

Ville bara säga att det är tre klassmedlemar som kommer vara borta under klassfesten.. (vad jag vet iallafall)

♣Rebecca som är i Sälen
♣Maria som är i Oman
♣Julia som är i Argentina

lite tråkigt att inte hela klassen kan vara samlad vid en sådan här festlig tillfälle men vi får ta igen det en annan gång! FÖR DET SKA VI!


Näää, vadå rasist?

Kolla in detta, väldigt, väldigt psykat. Jag undrar om de menar allvar.

http://www.rent-a-negro.com/negroabout.html

Inaktiva...


Hejhej allihopa!

Fick en liten idé häromkvällen, på julfesten måste vi ta ett inofficiellt klassfoto! Samma platser men i julklädsel ? Då e det bara synd att vi e två flickor kort....men dom kan alltid bli inklippta :p

Såg nu att vi inte var med på mest aktiva listan, Skärpning klassen, vi e ju 31 stycken! Sen att man har ett annat liv e en anna fråga.

// So long

Bortavinst!


Fjärde raka segern för Frölunda. Vad sägs om 4-5 mot HV71 på bortaplan?

True Bäckman-effect! Kahnberg lär göra comeback i indianskruden på måndag också mot Timrå.
Heja, heja!

Grattis William!

Jag tänkte sjunga en sång för min underbara Stocks!

Hoppas alla sjunger med..

Här är texten:

Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!

Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!

Och när han har levat!
Och när han har levat!
Och när han har levat uti hundrade år!

Ja, då ska han skjutas!
Ja, då ska han skjutas!
Ja, då ska han skjutas uti hundrade år!

Ett fyrfaldigt leve för Stocks!
Han leve!
Hipp! Hipp!
HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Grattis!

// Anton


Idolgängets hälsning

Okej, här är våran låt:

Peter s:
RÖSTA RÖSTA..!

Sanna b:
RÖSTA SOM NI KÄNNER..

Clabbe a:
rösta som ni känner (mörk stämma)..

Kirshti t:
Uh, uh, uh..

fortsättnig följer...

Vi kan lova att det låter som en hel gosskör, coural!

lusse utan bulle

Hilda and Hanna sitter i hannas kök och äter frulle. nu är det såhär att vi ligger inte längre 3a, utan TOLVA!! fattar ni att detta är en skandal eller? vi har kommit på ett mål: innan jul ska vi ligga på första plats på mest-aktiva-listan. okej?
vi sitter och äter lussebullar med saffran och russin i. Dessa ingriderenser är ett måste för denna rätt eftersom annars blir det bara äckliga degklumpar att äta.
Fy skäms på alla vetekransar där ute
hejhej god jul


Länk

Till alla er som idag inte fick ta del av luckorna i klassens chokladkalender...

Norsk humor...

http://www.lavie.no/jul2004/jul2004.asp

// Anton


3a!!!!!!!!

Ville bara informera er om att vi ligger 3a på "mest aktiva bloggar".

Festkommittén

Anledningen till lapparna idag var att vi skulle få reda på precis hur många som ville komma och var intresserade. Alla fyllde i att de ville komma, vilket var väldigt roligt :D det kändes dock som vissa inte fyllde in denna lapp på allvar. Därför gör vi så här:
50 kronor till Olivia senast på fredag nästa vecka, om någon väljer att inte betala, tar vi för givet att ni heller inte vill delta på festen. Okej?

Det bästa av allt är att Elin är underbar och låter oss alla komma hem till henne,

Fredagen den 15 december, smäller det :D'
 
Vi är ledsna att det finns 2 i klassen som inte kan delta, men tro oss, det kommer fler tillfällen.

Återkommer med mer information senare.

/ Festkommittén


Dagens citat

den omtalade skinkan

Hanna på mattelektionen.....det disskuterades om julfesten och om Filips julskinke utstyrsel..."men den är ju inte gjord av skinka!" , grisen alltså :P


Wilhelm kläckte ur sig en anna smart sak när det pratades om asien, han tyckte det var smidigare att säga "Kindien" = kina,indien...