Fotbollsfest!

Till alla fottbollsfans och framför allt till alla Arsenal supportrar (Fellan), vill jag bara poängtera vikten av Pools 4-1 seger i prestigemötet mot just Arsenal.

Dagens rubrikk i Aftonbladet: "Crouch lekte med Arsenal"

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Glad P?sk

In Finnland ist Ostern das Fest der Kerzen.


GLAD PÅSK SPETTOR!


Drömmar


"The best reason for having dreams is that in dreams no
reasons are necessary."

-- Ashleigh Ellwood Brilliant

NP English - Speaking

NP English - speaking


Good Luck!

Inspirerande citat

"People of character do the right thing, 
not because they think it will change the world
but because they refuse to be changed by the world."

-- Michael Josephson, Radio Commentator

Kreativitet

"Because of their courage, their lack of fear, they (creative
people) are willing to make silly mistakes. The truly creative
person is one who can think crazy; such a person knows full
well that many of his great ideas will prove to be worthless.
The creative person is flexible -- he is able to change as the
situation changes, to break habits, to face indecision and
changes in conditions without undue stress. He is not
threatened by the unexpected as rigid, inflexible people are."

-- Frank Goble

Dagens Kuriosa/Konst?

Cactus_man

Mannen i ett nötskal?

Opålitliga fötter

Hittat på Aftonbladet, de har ju alltid rätt:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1026271,00.html

Har folk inte förstått att allt som har och göra med Foppas fötter inte är att lita på?! Det är helt enkelt något skumt med dem!

Märkliga förälskelser

Säkra källor säger mig att vissa personer i klassen bär på märkliga kändis-förälskelser. Några utav dem är Sean Connery, Chris Reeve och Tom Hanks. Vilka bär på dem må tro?


Dagens citat?

Ja just det. Vad hände med det?

Spettor!

Nu är det debatt. Skynda er till OceAnus!

dagens citat

ska börja med dagens citat...

först utär julia som sade så när karin ville låna hennes lypsyl.

"har du herpes?"

Emilie och Karin tänker högt


Emilie har My Chemical Romance, Håkan Hellström och The Killers på sin MP3-spelare. Hon skall åka till Glasgow och titta på det omåttligt populära bandet Hanson i april. Hon önskar sig en konsert med My Chemical Romance. Hon vill också ha en ny musikspelare som klarar fler låtar.

Karin har just nu Janis Joplin, Caroline af Ugglas, Elvis samt flera Melodifestivallåtar på sin MP3-spelare. Hon skall åka till Kap Verde på påsklovet för att njuta av världen. Hon önskar sig en video-iPod, 30 GB så att hon kan titta på Dylan Moran, Eddie Izzard och Craig Ferguson på väg till skolan varenda morgon.

Emilie planerar att gå på Göteborg rockfestival i sommar och titta på MCR med sina EMO-kompisar.
Karin planerar att gå på Metaltown i sommar så att hon får headbanga lite med sina gamla svartrockar-buddies!

Bara så att ni vet...

Lighten up, my friends

Jag tror att vi på Donner är ett gäng hycklare. Håller ni inte med mig? För allt jag hör när det pratas motivation för studier är att "vi lär oss inte för betygen, utan för lärandet". Bullshit, faktiskt. Många håller upp den fasaden utåt, men innerst inne vet man att det som är viktigt är bokstäverna. Det är ju bokstäverna som säger allt om vilka sorts människor vi är, eller hur? Det är ju bokstäverna som kommer att bestämma vad fan vi blir i framtiden, eller hur? Det är ju helt idiotiskt att tro det, eller hur?

Jag ska inte predika om vilken fantastisk människa jag är, jag är minst lika instängd som alla andra i betygshetsen. Men jag önskar att vi kunde lyfta oss från det. Maria Q sa till mig under utvecklingssamtalet att det handlar om att leva i nuet också. Visst fan är skolan viktig, men är den så viktig att hela våra liv ska gå ut på den? Vi bränner ut oss, vi sitter uppe till sent på natten med uppsatser och läxor, vi kommer svintrötta på morgonen till lektioner som tar knäcken på trötta elever, vi äter för att bli ashungriga direkt efter skolan. Varför låter vi oss utsättas för det här? Mina vänner, jag ber er, lyft er från det här tänkandet. Mina kära, underbara klasskamrater... för vårt allas bästa, lev i en tillvaro där betygen inte styr era handlingar, behov och liv. Jag vet att det finns många i klassen som har ett avspänt förhållande till betyg och skolgång. Det är också de som verkar gladast och de som verkar må bäst.

Jag hoppas att jag tillhör den skaran. Om inte alltid, så åtminstone ibland. Men till alla er, klasskamrater: Låt oss frigöra oss från skolans och betygens inskränkningar på våra liv. Tro mig, vi kommer alla att må mycket bättre av det.

Känner du dig träffad kanske det behövs en förändring. Men bara kanske. Eller vad tror du?

Girls, girls, girls

Jag trodde att jag var förbi det här stadiet. Det som kallas för puberteten. Men det finns uppenbarligen flera, intensiva faser av den. Jag har nu äntrat en fas som jag själv kallar för "tänka-bara-på-tjejer"-fasen. För det är nämligen det jag gör sen några månader tillbaks. Något jag trodde skulle passera, något jag trodde var en liten fluga, bara. Men icke. Så här är jag, konstant tänkande på flickor, flickor, flickor. Nästan på den nivån att man klär av dem med blicken.
Men jag väntar. För vad är egentligen en liten flirt jämfört med att vara förälskad? Inte ett skit, eller en "piss i havet", som Marcus träffsäkert poängterat. Puberteten är hänsynslös. Det den gör mot våra kroppar, mina kära klasskamrater, är att likna vid ett emotionellt terrordåd. Och det är svårt att hantera det. Jag kan bara tala ur mitt eget perspektiv som kille, och det är ju en konstant hämningslös jakt på tjejer som ständigt pågår. Det är jobbigt, men i slutändan är det förmodligen värt det. Kanske hittar även jag den rätta nån dag.

Vill ni veta varför jag så öppet berättar mina egna tankar och känslor med jämna mellanrum? Okej, here goes.
Det är oerhört viktigt, tror jag att en relation två människor emellan bygger på ärlighet. Jag vill inte dölja det jag känner, för det jag känner är en oerhört stark och viktig kraft i mitt liv. Det är en så pass stor del av mitt liv, att jag känner att jag tryggt och ärligt kan servera den för er. Kanske är ni totalt ointresserade. Men det spelar inte någon roll för mig. Detta är mitt sätt för att få er att lära känna den riktige Begmohammed. Den pubertala, glada, ledsna, tokiga, lugna, älskade, hatade (men förhoppningsvis inte), älskande, hatande tonåringen som finns gömd där bakom allt kött och ben. Jag vill berätta att jag är en människa som lever i era liv, och att ni är människor som lever i mitt liv. Därför vill jag att ni ska känna mig. Känna mig på ett ärligt sätt.

// Begmo

P.S. Grattis, alla spettinnor på kvinnodagen!

Grattis!

Vad möts vi flickor av när vi stiger in i klassrummet i morse?

Jo, på vita tavlan lyser orden:

GRATTIS ALLA UNGA KVINNOR I SP1A PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN ! !

Man tackar, man tackar : D

Veckans fabborit!

Veckans fabborit är....


BEGMO ! ! !

* Applåder *

Beggmo

hejhej

det känns så tråkit att ingen skriver här längre därför måste jag bara skriva lite och tipsa om att CSI miami har premiär på kanal 5 ikväll.

Tur/otur?


Eh..? Ja, ni får avgöra:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1015286,00.html

// The bitches of SPETTA